input

Odpovědět
aughostino
Příspěvky: 1
Registrován: 29 črc 2018, 15:31
Reputation: 0

input

Příspěvek od aughostino » 29 črc 2018, 15:44

Ahojte,

v ramci ucenia sa, mam navrhnuty jeden program, ktory ovlada rele na zaklade inputu do Arduina. Jedna sa konkretne o dosku Arduino nano a program v zjednodusenom vysvetleni vyzera nasledovne:

Ak sa objavi napatie na pine A0 zapni rele. Otazkou je, ci to napatie moze byt aj +12V a ci sa arduino neposkodi, alebo napatie musi byt maximane rovne napajaciemu napatiu.

Snad je to zrozumitelne. Ak nie, vysvetlim konkretnejsie.

rejze69
Příspěvky: 172
Registrován: 02 dub 2018, 18:56
Reputation: 0

Re: input

Příspěvek od rejze69 » 29 črc 2018, 16:35

Určitě ne víc než napájecí napětí!! To určitě shoří. Jinak se to musí řešit děličem. A pro jistotu to doolním, že napájecí napětí je buď 5V (pravděpodobně tvůj případ) nebo 3,3V To abys tam nedal 9V v případě že to napájíš 9V, protože to na desce stabilizátor mění na 5V/3, 3

petan
Příspěvky: 354
Registrován: 23 črc 2017, 10:19
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: input

Příspěvek od petan » 29 črc 2018, 17:40

Je tam použit procesor Atmega328, ten má podle datasheetu maximální napětí na pinu Vcc+0,5 V. Napájecí napětí čipu bude 5V, takže maximám je 5,5V. Určitě bych nepřekračoval těch 5 V - deska má výstup "+5V" za stabilizátorem - toto napětí můžeš na vstupní pin přivést.

pavel1tu
Příspěvky: 919
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: input

Příspěvek od pavel1tu » 30 črc 2018, 13:48

Odděl si to "optočlenem" ;)
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host