Arduino nano - klon ejn bliká LED

jpokorny12
Příspěvky: 12
Registrován: 04 lis 2017, 20:05
Reputation: 0

Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od jpokorny12 » 05 říj 2018, 17:26

EDIT: Arduino nano - klon jen bliká LED


Zdravím
Před dávnou dobou jsem koupil :D arduino nano klon z ebay. Až teďka jsem se k němu dostal. Stáhl jsem si ovladače na ten převodník.
A když dám nahrát, dlouho to žvejká a pak vypadne tohle. Je deska kaput? nebo je nějaká šance ji rozchodit :)
Jinak mám origo UNO a to funguje, takže chyba v pc není.
Díky

Kód: Vybrat vše

Projekt zabírá 768 bytů (2%)  úložného místa pro program. Maximum je 30720 bytů.
Globální proměnné zabírají 9 bytů (0%)  dynamické paměti, 2039 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 2048 bytů.
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x0c
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x0c
Problém s přenosem dat na vývojovou desku (board). Na http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload naleznete další doporučení.

Wojta
Příspěvky: 162
Registrován: 22 črc 2017, 16:39
Reputation: 1

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od Wojta » 05 říj 2018, 18:09

Když klikneš na upload a program se zkompiluje (tudíž začíná se nahrávat) zmáčkni na arduinu reset a uvidíš jestli se program nahraje. Tyhle cybyb znamenají že se nemůže převodník domluvit s čipem, to je nejspíš proto že nedostal reset puls který spustí zavaděč. Pokud to ani pak nepůjde, je nejspíš kaput. Zkus ten reset několikrát, občas je trochu těžký to načasovat :D

pavel1tu
Příspěvky: 919
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od pavel1tu » 05 říj 2018, 18:11

Nevím jaké ovladače vždyď to má USB, mne to po nainstalování ArduinoIDE vše šlapalo, ale třeba u klonů .... i když já jedu jen v klonech.

Některé NANA mi první nahrání stávkovaly, pomáhalo buď při nápisu "kompiluji" nebo jakmile se objevilo "nahrávám" stisknout RESET na Arduinu.
Pak už to šlo.

Podle zahraničních for za to může neoriginální nebo číleně starý zavaděč. Beru od jiných výrobců, kde tento problém není.

PS: jéé psali jsme to zároveň s Wojtou
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

jpokorny12
Příspěvky: 12
Registrován: 04 lis 2017, 20:05
Reputation: 0

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od jpokorny12 » 05 říj 2018, 19:25

Díky zkusím resetovat součastně při nahrávání. Pomohl by pomocí UNA tam nahrát jinej zavaděč?

Drivery jsem myslel k tomu CH340.

jpokorny12
Příspěvky: 12
Registrován: 04 lis 2017, 20:05
Reputation: 0

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od jpokorny12 » 05 říj 2018, 20:09

Díky za radu :)
Tak s restartem a součastným nahráváním jsem moc nepochodil. Ale trochu jsem pogooglil :) a přes to uno jsem tam vypálil zavaděč a vše funguje.
Dík za nasměrování :)

jankop
Příspěvky: 561
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od jankop » 26 lis 2018, 19:30

Narazil jsem teď u nového Arduino Nano na totéž. Arduino šlo resetovat, Blikalo s LED "L", ale nahrát nic nešlo. Zjistil jsem, že v Nano je nahrán starý bootloader. V IDE stačí v manažeru desek navolit Arduino Nano, procesor ATmega 328P (Old Bootloader) a funguje to. Pochopitelně přes ICSP je možné nahrát nový bootloader, ale začátečníkovi to může někdy dělat problém.

martinius96
Příspěvky: 406
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od martinius96 » 27 lis 2018, 13:08

Najnovší problém pri klonoch Nano :) Problém je v tom, že nové ArduinoIDE používa novší Bootloader.
Niekde v nastaveniach dosky (asi záložka Nástroje/Tools) je využívať starší Bootloader :) (Old Bootloader)
Nahral si už novší Bootloader :) tak to frčí.

Hafajs
Příspěvky: 36
Registrován: 10 bře 2019, 10:19
Reputation: 0

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od Hafajs » 02 čer 2019, 09:44

Zdravim vsechny. Mam stejny problem. Moznost pouzit stary bootloader jsem nenasel. Arduina mne mijela (zamiloval jsem se rovnou do ESP) a tak s nimi nemam zadnou zkusenost. Mam Pro Mini (s problemem) a Nano ktere beha. Mohu Nano nejak pouzit pro aktualizaci bootloaderu v ProMini? Pripadne prosim poradte jak.
Diky fest.
Hafajs

Hafajs
Příspěvky: 36
Registrován: 10 bře 2019, 10:19
Reputation: 0

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od Hafajs » 02 čer 2019, 10:57

Tak muj problem vyresil prevodnik, ktery ma vyvedeny reset (DTR). Ten puvodni nemel :D
Za nakopnuti spravnym smerem dekuji: http://martin.vancl.eu/programovani-ard ... reset-dtr/

honjan
Příspěvky: 6
Registrován: 05 srp 2019, 20:25
Reputation: 0

Re: Arduino nano - klon ejn bliká LED

Příspěvek od honjan » 07 srp 2019, 18:20

Já jen k tomu výše popsanému problému "Arduino nano - klon jen bliká LED", taky mám čínský Nano a dávalo mi to takový výpis chyb a nešlo to, až mi pomohly tyhle ovladače:
https://havel.mojeservery.cz/ovladace-u ... ino-klony/
......Vytvořil se mi při připojeném Nano port COM5 a na něj to běží dokonale.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host