Načítanie hodnoty z arduina, ale z cudzieho webu

Odpovědět
romanm
Příspěvky: 15
Registrován: 11 pro 2018, 23:17
Reputation: 0

Načítanie hodnoty z arduina, ale z cudzieho webu

Příspěvek od romanm » 18 pro 2018, 21:50

Mám na sieti webový server, na ktorom chcem zobrazovať hodnoty z arduina. Nie však spôsobom, že by som zapisoval hodnoty z arduina do databázy, takto to riešiť nechcem. Hodnoty chcem zobraziť len vtedy, keď si otvorím stránku z webového servera. Tento webový server nebeží na arduine, ale niekde inde na sieti. Na arduine bude bežať taktiež web server.
Teda otvorím si stránku z webového servera, ktorá zobrazí hodnoty niektorých premenných v arduine. Stránku budem refreshovať, aby boli zobrazené stále aktuálne hodnoty. Moja idea je taká, že by som poslal z webu http post a prečítal by som response z web servera na arduine. Idem dobrým smerom, alebo sa to dá vyriešiť aj nejako jednoduchšie? Riešil ste niekto podobný problém?

martinius96
Příspěvky: 420
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Načítanie hodnoty z arduina, ale z cudzieho webu

Příspěvek od martinius96 » 18 pro 2018, 23:54

Komplikované.. prečo si neotvoriť priamo webstránku Arduina?
Riešenie get contents - získať obsah.
Možností ako nato je viacero, napr:

Kód: Vybrat vše

<?php
$url = 'http://adresaarduina';
$contents = file_get_contents($url);
echo $contents;
?>
A pre refresh môžeš použiť napríklad meta tag (príklad 30s), po tomto intervale ti to refreshne celú stránku.

Kód: Vybrat vše

<meta http-equiv="refresh" content="30">
Pre dynamické vykreslenie dát, respektíve stránky ako takej sa v tomto prípade dá použiť i AJAX, ten sa spustí iba vtedy, ak je používateľ na webe.

romanm
Příspěvky: 15
Registrován: 11 pro 2018, 23:17
Reputation: 0

Re: Načítanie hodnoty z arduina, ale z cudzieho webu

Příspěvek od romanm » 19 pro 2018, 12:10

Veď presne cez túto funkciu som to plánoval sťahovať. Len tú stránku nechcem zobraziť celú, ale budem si musieť vyparsovať odtiaľ hodnoty premenných. Hľadal som nejaké elegantnejšie riešenie, ale asi iná cesta neexistuje.

martinius96
Příspěvky: 420
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Načítanie hodnoty z arduina, ale z cudzieho webu

Příspěvek od martinius96 » 19 pro 2018, 12:31

Parsuj si to napríklad podľa divov, ktoré bude stránka Arduina obsahovať.
Každý div na každú hodnotu. Dá sa použiť i na iné tagy.
Príklad:

Kód: Vybrat vše

$url = 'http://somedomain.com/somesite/';
$content = file_get_contents($url);
$first_step = explode( '<div id="thediv">' , $content );
$second_step = explode("</div>" , $first_step[1] );
echo $second_step[0];

Wojta
Příspěvky: 179
Registrován: 22 črc 2017, 16:39
Reputation: 1

Re: Načítanie hodnoty z arduina, ale z cudzieho webu

Příspěvek od Wojta » 19 pro 2018, 12:53

Já bych si udělal normálně podstránku (třeba xxx.xxx.xxx.xxx/data) která by ti vrátila jen to co potřebuješ třeba oddělené středníky, aby si přenášel co nejméně dat. Bez jakékoli HTML struktury, čistě jen textový response který si na serveru přebereš. To mi přijde efektivnější než vracet celou HTML stránku s tunou dat a probírat se strukturou. Já bych na tohle šel tím AJAXem, přijde mi to příjemnější, jednodušší a zbavíš se nutnosti refreshe celé stránky. Ale to je na tobě :D

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host