Chyba RTC DS1307

Odpovědět
vizner2
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019, 21:22
Reputation: 0

Chyba RTC DS1307

Příspěvek od vizner2 » 10 led 2019, 20:47

Prosím o pomoc.
Po připojení Data Logger Shieldu a nahraní ukázkového kódu (https://navody.arduino-shop.cz/navody-k ... hield.html) na desku arduino mega píše chybu na sériové lince: Aktualni cas 165:165:85, pondeli 165.165.2165 Kde by mohla být chyba?

pavel1tu
Příspěvky: 546
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba RTC DS1307

Příspěvek od pavel1tu » 10 led 2019, 20:57

Je to špatně připojené ....
Mega máte originál, nebo klon z číny ?

Mne takto blbnou samostatné hodiny reálnáho času, když mám blbě připojené SDA,SCL ... nebo je blbě napájení desky s reálným časem ...
Koukněte jestli tam není studeňák, nebo blbě zastrčený pin ...

Máte to ze správné strany ! Vybalil jsem moje Arduino MEGA a POZOR to SDA SCL je tam 2x, deska přijde na tu stranu k napájecímu konektoru
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

vizner2
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019, 21:22
Reputation: 0

Re: Chyba RTC DS1307

Příspěvek od vizner2 » 10 led 2019, 21:15

je to klon z číny.
zapojeno je to ze strany od napájecího konektoru.
kouknu jestli jsou kontakty v pořádku.
je možné že je vadný shield ?

zajímalo mě jestli je chyba v programu nebo v hardwaru.

vizner2
Příspěvky: 5
Registrován: 08 led 2019, 21:22
Reputation: 0

Re: Chyba RTC DS1307

Příspěvek od vizner2 » 10 led 2019, 21:24

je možné že na desce mega je scl, sda na pinech 20, 21 a na desce uno je na A4, A5 ? jestli jsem dobře pochopil z datasheetu https://arduino-shop.cz/docs/produkty/0 ... 967190.pdf a https://arduino-shop.cz/docs/produkty/0 ... 645394.pdf

pavel1tu
Příspěvky: 546
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba RTC DS1307

Příspěvek od pavel1tu » 11 led 2019, 06:30

vizner2 píše:
10 led 2019, 21:24
je možné že na desce mega je scl, sda na pinech 20, 21 a na desce uno je na A4, A5 ? jestli jsem dobře pochopil z datasheetu https://arduino-shop.cz/docs/produkty/0 ... 967190.pdf a https://arduino-shop.cz/docs/produkty/0 ... 645394.pdf
Ano PIN a A(analog vstup) není to samé .... ale pokud nastavíte při nahrávání správně desku, bere knihovna I2C na správnách pinech

Pošlete foto jak to máte na sobě

PS: máte verzi s PCF8523 nebo DS1307
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host