Sim800l modul problem s registraci do site

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 107
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od dzooky » 03 úno 2018, 16:08

Skusam SIM co mi v inom module funguje a tu nejde.
Skusam prikaz AT+WFM= to mi dava error
AT+WMBS hadze tak isto chybu

Viete niekto ako zmenit tu frekvenciu.
Zatial som nic ine nenasiel

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 107
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od dzooky » 03 úno 2018, 16:13

Este som nasiel take daco

Kód: Vybrat vše

AT+CBAND=?

+CBAND: (EGSM_MODE,DCS_MODE,GSM850_MODE,PCS_MODE,EGSM_DCS_MODE,GSM850_PCS_MODE,EGSM_PCS_MODE,ALL_BAND)

OK
Modul akurat ma zapnute

Kód: Vybrat vše

AT+CBAND? 

+CBAND: EGSM_MODE,ALL_BAND

OK
Ale co to znamena netusim

ArduXPP
Příspěvky: 302
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od ArduXPP » 03 úno 2018, 17:09

Zkusil bych režim AT+CBAND=”EGSM_DCS_MODE”

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 107
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od dzooky » 03 úno 2018, 20:47

Skusal som, bez zmeny

pavel1tu
Příspěvky: 1455
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od pavel1tu » 04 úno 2018, 20:47

Já se ptal kámoše co mi půjčovat tu 900 a říkal že tam flešoval FW že ten fůvodní stál za prd, je služebně v Kanadě, pokud to dohledá hodí odkaz na návod .... přepošlu.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 107
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od dzooky » 04 úno 2018, 22:00

Super dik, budem to priebezne kontrolovat.
Alebo ked to budes davat kludne napis spravu mne dojde mail.
Este raz dik

sstann
Příspěvky: 19
Registrován: 02 pro 2017, 20:33
Reputation: 0

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od sstann » 01 bře 2018, 10:14

Mal som podobny problem, napajanie bolo v poriadku problem bol s registraciou. Nepodarilo sa mi to vyriesit len kupou SIM900 tam to skvele funguje po zapijeni je sim zaregistrovana v priebehu 2-3sekund.

pavel1tu
Příspěvky: 1455
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od pavel1tu » 01 bře 2018, 12:32

Našel jsem na foru, že 800L a 900A jsou pouze pro Asijský trh, ale jiní to tam zase vyvracejí.

Mne 800, 900 funguje, 900A nefunguje 800L nemám - tak nevím.
FW prý nepomůže, HW prý neumí evropské frekvence nebo co - což zase nekoresponduje s datasheetem.

Ale 800L a 900A jde koupit za 50-75Kč ;-D , co na tom, že nefunguje ....
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

washa_rednecks
Příspěvky: 1
Registrován: 01 dub 2020, 00:38
Reputation: 0

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od washa_rednecks » 01 dub 2020, 01:17

dzooky píše:
04 úno 2018, 22:00
Super dik, budem to priebezne kontrolovat.
Alebo ked to budes davat kludne napis spravu mne dojde mail.
Este raz dik
Ahoj,
po delší době oživím vlákno... Podařilo se prosím nějak vyřešit problém s registrací?

Prošel jsem všechny odkazdy co mi google našel v kontextu Sim800l a problém s registrací do sítě (české, anglické, ruské...)
Strávil jsem poslední hodiny v manuálu a prošel příkaz po příkazu, za boha nejsem schopný se registrovat v síti.
Ve zkratce: napájení OK - dostatečné 4,6V 5A
Zkoušel jsem 3 simky (2x o2, T-Mobile)

Všechny pokusy končí podobně:

Kód: Vybrat vše

01:02:37.496 -> READY

01:04:59.035 -> Button pressed1
01:04:59.355 -> at+cband=ALL_BAND
01:04:59.395 -> OK

01:05:00.915 -> Button pressed2
01:05:01.205 -> AT+CPIN=?
01:05:01.245 -> OK

01:05:02.125 -> Button pressed3
01:05:02.445 -> AT+CSQ
01:05:02.445 -> +CSQ: 0,0
01:05:02.445 -> 
01:05:02.445 -> OK

01:05:04.125 -> Button pressed4
01:05:04.444 -> AT+CBAND?
01:05:04.444 -> +CBAND: EGSM_MODE,ALL_BAND
01:05:04.485 -> 
01:05:04.485 -> OK

01:05:07.655 -> Button pressed5
01:05:07.974 -> AT+CREG?
01:05:08.015 -> +CREG: 0,0
01:05:08.015 -> 
01:05:08.015 -> OK

01:05:09.185 -> Button pressed6
01:05:09.505 -> AT+COPS=?
01:05:19.935 -> +COPS: (1,"EUROTEL PRAHA","ET-CZ","23002"),(2,"T-Mobile CZ","TMO CZ","23001"),(1,"OSKAR","OSKAR","23003"),,(0-4),(0-2)
01:05:20.054 -> 
01:05:20.054 -> OK

01:05:28.105 -> Button pressed7
01:05:28.425 -> AT+COPS=1,2,"23002"
01:05:28.464 -> ERROR
Některé ze zdrojů:
https://m2msupport.net/m2msupport/atcop ... selection/
https://cdn-shop.adafruit.com/datasheet ... _v1.01.pdf
http://ftp.icpdas.com/pub/cd/usbcd/napd ... manual.pdf
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=306159.45

Pokud má někdo ještě tip, co bych mohl vyzkoušet, velmi rád uvítám pomoc.
Předem děkuji.

Washa

pavel1tu
Příspěvky: 1455
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Příspěvek od pavel1tu » 01 dub 2020, 14:27

SIM vidí 3 sítě, ale neregistruje se - nemáte tam PIN na SIMkartě ?
někde je chyba.

Já bych se připojil přímo na SIM800 a zkoumal AT příkazy postupně, i ruční volbu sítě.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host