Stránka 1 z 4

Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 03 říj 2017, 22:44
od novakkry
Ahoj,
mam tri SIM800L moduly a nejak se mi je nedari zprovoznit. Zapojeni mam spravne - s modulem normalne komunikuji pres AT prikazy, napajeni mam take dostatecne - zkousel jsem s DC napetovym zdrojem a take 12V baterii s step-down menicem, takze v napajeni by problem byt nemel. Dokonce jsem dal mezi zem a Vcc 3000uF kondenzator, aby vykryl veskere napetove spicky.
Po pripojeni a zapnuti, modul zacne rychle blikat po dobu asi 8s, potom cerveda dioda na 3s zhasne a potom zase 8s rychleho blikani a takhle stale dokola. Po tech 3s zhasle diody se mi v serial monitoru vypise prazdny radek. Skoro to vypada, jakoby se modul rebootoval. Cetl jsem na zahranicnich forech, ze pri registraci se modul restartuje, kdyz nema dostatecne napajeni (registrace je energeticky nejnarocnejsi), ale to by nemel byt muj pripad. :| S modulem jsem komunikoval pres pocitac pouzivaje USB UART 3.3V i Arduino a v obojich pripadech stejny vysledek - nezaregistroval se. :(

Na dotaz, jestli je modul registrovan v siti

Kód: Vybrat vše

AT+CREG?
mi odpovi

Kód: Vybrat vše

+CREG: 0,2
to znamena, ze modul registrovan neni a hleda/snazi se registrovat.

Na dotaz, jak je silny signal

Kód: Vybrat vše

AT+CSQ
dostanu odpoved

Kód: Vybrat vše

+CSQ: 0,0
Coz asi znamena, ze to zadny signal nema - asi proto, ze to neni registrovano v siti.

Kdyz se zeptam na vypsani operatoru, ktery modul vidi

Kód: Vybrat vše

AT+COPS=?
dostanu seznam operatoru: T-Mobile, OSKAR, EUROTEL. Z toho usuzuju, ze antena neni spatna a modul je schopny videt operatory.

Simkarty mam funkcni od Vodafonu. Premyslel jsem, jestli treba neni problem v tom, ze tento modul umi jenom 2G a Vodafone v poslednich letech transformoval nektere 2G frekvence na LTE. Volal jsem operatorovy a ten mi rekl, ze 2G funguje na frekvencich 900MHZ a 1800MHZ, coz jsou frekvence, ktere modul podporuje.

Nevim si s tim rady, kdyby nekdo vedel, jak to rozlousknout, byl bych hrozne vdecny.
Dekuji moc.
Krystof :))

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 04 říj 2017, 06:09
od purs
Pomoci AT prikazu si zkontroluj SIM kartu a jeji PIN.

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 04 říj 2017, 08:05
od novakkry
Sim je bez pinu. Odpoved

Kód: Vybrat vše

+CPIN: Ready
Jinak modul vypisuje jednou za cas, a rekl bych v celku nahodne

Kód: Vybrat vše

Call Ready
Sms Ready
Diky za odpoved!

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 07 říj 2017, 02:58
od seta1J
Tipuji napájení. Zkus zdroj alespoň 2A. Je to na napájení fakt háklivé a dělá úplné nesmysly.
Mě třeba odesílat zprávy šly ale přijímat ne. Odladil jsem totiž na zdroj a pak použil jen adaptér.

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 16 říj 2017, 09:45
od purs
Pripojim se take do tohoto vlakna. Mam modul s SIM800L pripojeny prez prevodnik na USB. Napajeni z lab. zdroje 4.2V Imax. 3A. Modul komunikuje a take se zaregistruje. Chci od nej cas a lokalizaci, ale ani jedine nejde -:(
Log z komunikace:

at+csq
+CSQ: 19,0
OK
at+creg?
+CREG: 0,1
OK
AT+COPS?
+COPS: 0,0,"T-Mobile CZ"
OK

Lokalizace:
AT+CIPGSMLOC=1,1
+CIPGSMLOC: 601

Ma s tim nekdo zkusenost ?
Predem dekuji.

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 16 říj 2017, 11:34
od novakkry
Dekuji vsem za odpovedi. Problem jsem vyresil. Ano, bylo to napajenim. DC zdroj asi nedokazal zareagovat na proudovou spicku a nedokazal poskytnou dostatecne proudu, dc/dc converter byl v poradku, ale moje nepajiva deska byla mizerne kvality (odpor na power rail 5 ohmu!!!), tak to take nefungovalo. Ted to napajim z 12V baterky pres buck convertor, ktery je zapojen primo na piny SIM800L a vsechno funguje jak ma.

Purs: Je mozne, ze cesti operatori neposkytujou informaci o case a lokalizaci.

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 16 říj 2017, 12:31
od purs
Dekuji za info. Čas se nacte, ale az za hodne dlouho. Lokalizace jde asi jej pri datoven spojeni, ale toto nemam overeno.

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 03 úno 2018, 01:22
od dzooky
Trosku temu ozivim

Uz davno mam urobenu zasuvku ovladanu timto modulom a chcem urobit dalsiu vec.
Vtedy ked som robil tu zasuvku som nemal problem nastartovat modul aj napajany priamo z arduina.
Islo to tak vseliako ale islo.

Teraz skusam dalsi projekt a ani panovi sa to nechce prihlasit do siete.
Skusam na Slovensku Telekom aj O2 aj rozne karty a vzdy ten isty vysledok.
Vystup....

Kód: Vybrat vše

AT+CSQ

+CSQ: 8,0

Kód: Vybrat vše

AT+COPS=?

+COPS: (2,"Telefonica O2 Slovakia","O2-SK","23106"),(1,"EUROTEL GSM","ET-SK","23102"),(1,"Orange SK","Orange","23101"),,(0-4),(0-2)

Kód: Vybrat vše

AT+CREG?

+CREG: 2,3

A tomu akoze fakt nechapem.
Ta trojka na konci by malo byt -> registration denied

P.S. ano mam to napajane s 2A zdrojom

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 03 úno 2018, 02:01
od ArduXPP
Tady jsou návody pro sim800l - https://www.arduinotech.cz/rubrika/gsm/

Re: Sim800l modul problem s registraci do site

Napsal: 03 úno 2018, 02:34
od dzooky
Neviem ci mi toto pomoze.
Komunikacia arduino - gsm bavi, viem dam zadavat prikazy.
No GSM modul sa nevie prihlasit do siete.
Myslim ze pripojenie do siete by malo ist aj bez arduina.