Zapojení GSM modulu

pavel1tu
Příspěvky: 1452
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od pavel1tu » 24 bře 2020, 17:42

Fimi píše:
24 bře 2020, 13:56
Zdravím,
nenašel by se zde někdo komu běhá modul se SIM800L a komu bych mohl poštou (nebo v Praze osobně) poslat můj modul k odzkoušení. Ať dělám co dělám, tak se mi nechce přihlásit do sítě. Napajím z laboratorního zdroje 3A přes stepdown modul 3A napětím 4,1V nebo z lion baterie 6000mAh. SIM funguje v telefonu, pin odblokován, na AT příkazy reaguje, ale nepřihlásí se, bliká rychle. Tuzemský dodavatel tvrdí, že moduly má odzkoušené v tuzemské síti. Už mě nenapadá, čím by to mohlo být?
1) těsně před modul SIM dejte na napájení elektrolyt, alespoň 470mikro - osobně jsem bez něj neměl problémy, ale doporučují to
2) Pokud odpovídá na AT zjistěte verzi FW, AT+CGMR myslím - pohledejte
3) AT+CSQ - síla signálu - popis níže.

SIM800L není problémový, ale potřebuje anténku, na "kus drátu" se mi nikdy nechytl, mám jich tu v šuplíku asi 10ks, ale jsou zamluvené, z číny mi jich ještě 5 bloudí, ty jsou volné až dorazí ...

Síla signálu
Value RSSI dBm Condition
2 -109 Marginal
3 -107 Marginal
4 -105 Marginal
5 -103 Marginal
6 -101 Marginal
7 -99 Marginal
8 -97 Marginal
9 -95 Marginal
10 -93 OK
11 -91 OK
12 -89 OK
13 -87 OK
14 -85 OK
15 -83 Good
16 -81 Good
17 -79 Good
18 -77 Good
19 -75 Good
20 -73 Excellent
21 -71 Excellent
22 -69 Excellent
23 -67 Excellent
24 -65 Excellent
25 -63 Excellent
26 -61 Excellent
27 -59 Excellent
28 -57 Excellent
29 -55 Excellent
30 -53 Excellent
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Fimi
Příspěvky: 8
Registrován: 24 bře 2020, 13:20
Reputation: 0

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od Fimi » 25 bře 2020, 11:02

Dík za rady.
Kondenzátor je jediné, co jsem nezkoušel, zkusím. Předpokládal jsem že lion baterie 6000 mAh s cca 8 cm přívody to utáhne.
Jinak na příkaz AT+CSQ dává +CSQ: 0,0
a na
AT+CGMR dá Revision:1418B04SIM800L24
a na
AT+CPIN? dá +CPIN: READY ?

M.F.

Axamith
Příspěvky: 402
Registrován: 09 srp 2017, 08:17
Reputation: 0

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od Axamith » 25 bře 2020, 11:05

Ten kondenzátor má funkci pokrytí proudových špiček při navazování spojení a odesílání zpráv, viz. https://www.arduinotech.cz/inpage/jak-j ... s-arduino/

RomanB
Příspěvky: 57
Registrován: 04 zář 2017, 14:28
Reputation: 0
Bydliště: Havířov

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od RomanB » 25 bře 2020, 11:39

Hloupá otázka, máš tu simku dobře vloženou, já to tam cpal na poprvé otočenou o 180 st. (kontakty jsem měl dobře)

Fimi
Příspěvky: 8
Registrován: 24 bře 2020, 13:20
Reputation: 0

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od Fimi » 25 bře 2020, 13:55

Mám,podle obrázku, který je vedle simkového slotu.

Fimi
Příspěvky: 8
Registrován: 24 bře 2020, 13:20
Reputation: 0

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od Fimi » 25 bře 2020, 14:09

A jedu to na anténu pigtail co je k tomu dodávána v místě kde na mobilu mám 5 čárek v síti O2.

pavel1tu
Příspěvky: 1452
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od pavel1tu » 25 bře 2020, 15:11

Podle síly signálu je nepřipojený ....
Jak ho připojuješ - postup včetně všech AT příkazů

imho AT+CPIN je vložení nebo změna PINu, používáš nějaký ověřený postup - na CZ stránkách je jich dost - ty zahraniční jsou často chybné ...

operátor
AT+CREG?
odpověď +CREG: 0,1 OK

jaký operátor
AT+COPS?

výpis sítí co vidí ...
AT+COPS=?
vypíše snad všechny sítě, musel bych ho zapojit
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Fimi
Příspěvky: 8
Registrován: 24 bře 2020, 13:20
Reputation: 0

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od Fimi » 25 bře 2020, 18:13

Pouštím do něho tyto AT příkazy a dává to tyto odpovědi:

AT+IPR=9600
OK

AT
OK

AT+CMEE=2
OK

AT+CFUN=1
OK

AT+CPIN?
+CPIN: READY
OK


AT+CSQ
+CSQ: 0,0
OK

AT+CGMR
Revision:1418B04SIM800L24
OK

Fimi
Příspěvky: 8
Registrován: 24 bře 2020, 13:20
Reputation: 0

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od Fimi » 28 bře 2020, 17:52

Tak jsem dal těsně k modulu kondensátor 1000uF, nic platno, stále bliká rychle, tj. nepřipojí se do sítě.

pavel1tu
Příspěvky: 1452
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení GSM modulu

Příspěvek od pavel1tu » 01 dub 2020, 14:22

AT+COPS=?

takto napsáno napíše které sítě vidí ...
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host