Výtah se 3 podlažími

Nedaří se vám s projektem a nenašli jste vhodné místo, kde se zeptat? Napište sem.
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
petan
Příspěvky: 324
Registrován: 23 črc 2017, 10:19
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od petan » 01 led 2019, 14:01

Pro motor můžeš použít knihovnu. A nebo nemusíš. Uvnitř knihovny je v podstatě to, co je v programu již napsaný přímo. Knihovna není nic jinýho, než už předpřipravený funkce. Takže když motoru přímo zapínáš/vypínáš výstupy v programu, tak knihovnu nepotřebuješ. Koukni se třeba sem: https://navody.arduino-shop.cz/navody-k ... river.html Tam taky není použitá knihovna. Ale to sis klidně mohl najít sám.

Podmínky smysl nedávají. Hledej "arduino podmínky". To co chceš bude o něco složitější.

Místo "stop" napiš co chceš. Třeba "vytahStop". Jde o to, že nemůžeš použít název nějaké funkce. Třeba proměnná s názvem void, delay, switch apod. by nefungovala, protože toto slovo už má jiný význam.

Marty+-
Příspěvky: 24
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 01 led 2019, 18:16

Tahle podmínka je dobře?

Kód: Vybrat vše

if(vytahStoji && stisknutoPrivolavaciTlacitko)
  {
    if(aktualniPatro < pozadovanePatro){
      jedNahoru = true;
    }
    
    if(aktualniPatro > pozadovanePatro){
      jedDolu = true;}
      
    if(aktualniPatro == pozadovanePatro){
      jedNahoru = false;
      jedDolu = false;}          
  }

Marty+-
Příspěvky: 24
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 01 led 2019, 19:01

Podmínky budou vycházet z předešlího příspěvku. S tačí využívat if a else.

petan
Příspěvky: 324
Registrován: 23 črc 2017, 10:19
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od petan » 01 led 2019, 19:31

Marty+- píše:
01 led 2019, 18:16
Tahle podmínka je dobře?
Zkus to :ugeek:

K380
Příspěvky: 111
Registrován: 04 srp 2017, 12:43
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od K380 » 07 led 2019, 14:05

Tady máš kompletní návod včetně programu na výtah se třemi patry !

https://www.instructables.com/id/Step-Motor-Elevator/

Marty+-
Příspěvky: 24
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 09 led 2019, 19:54

Děkuji moc.Taky jsem na tento článek narazil. :D

pavel1tu
Příspěvky: 546
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od pavel1tu » 09 led 2019, 20:10

už to jezdí ?
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Marty+-
Příspěvky: 24
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 09 led 2019, 20:59

Ne.

Marty+-
Příspěvky: 24
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 16 led 2019, 17:47

Chci se zeptat mohl bych použít tyto tlačítka???
Budu potřebovat 6 tlačítek takže bych to tam měl 2x.
Arduino klávesnice membránová 1x3

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host