Meteostanice

ArduXPP
Příspěvky: 207
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Meteostanice

Příspěvek od ArduXPP » 09 zář 2019, 06:45

Jakej program používáš na simulaci. http://robodoupe.cz/wp-content/uploads/ ... lopate.pdf

pavel1tu
Příspěvky: 1194
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Meteostanice

Příspěvek od pavel1tu » 09 zář 2019, 10:00

Multisim 10 PRO
Jsem debil, už jsem si uvědomil, že musím měřit i napětí na přechodu EB(když budu zvedat ten odpor z B na GND) aby byl přechod v saturaci, jinak se utaví.
Někdy když člověk něco už moc dlouho řeší, tak dělá i takovéto základní chyby.

Odkaz super - šel do sbírky.

PS: proud mi skrz tranzistor poteče vždy jiný, podle odporu určujícím nabíjecí proud, proudy nejsou nikde uvedeny, musím je změřit. Pak znovu přepočítám odpory k tranzistoru.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

kiRRow
Příspěvky: 314
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Meteostanice

Příspěvek od kiRRow » 09 zář 2019, 16:17

Pokud ti vadí proud odebíraný bází, tak použij MOSFET tranzistory.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů