Meteostanice

Nedaří se vám s projektem a nenašli jste vhodné místo, kde se zeptat? Napište sem.
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
ArduXPP
Příspěvky: 167
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Meteostanice

Příspěvek od ArduXPP » 09 zář 2019, 06:45

Jakej program používáš na simulaci. http://robodoupe.cz/wp-content/uploads/ ... lopate.pdf

pavel1tu
Příspěvky: 958
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Meteostanice

Příspěvek od pavel1tu » 09 zář 2019, 10:00

Multisim 10 PRO
Jsem debil, už jsem si uvědomil, že musím měřit i napětí na přechodu EB(když budu zvedat ten odpor z B na GND) aby byl přechod v saturaci, jinak se utaví.
Někdy když člověk něco už moc dlouho řeší, tak dělá i takovéto základní chyby.

Odkaz super - šel do sbírky.

PS: proud mi skrz tranzistor poteče vždy jiný, podle odporu určujícím nabíjecí proud, proudy nejsou nikde uvedeny, musím je změřit. Pak znovu přepočítám odpory k tranzistoru.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

kiRRow
Příspěvky: 81
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Meteostanice

Příspěvek od kiRRow » 09 zář 2019, 16:17

Pokud ti vadí proud odebíraný bází, tak použij MOSFET tranzistory.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host