macro rail

Nedaří se vám s projektem a nenašli jste vhodné místo, kde se zeptat? Napište sem.
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Odpovědět
Spider 1970
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2019, 15:25
Reputation: 0

macro rail

Příspěvek od Spider 1970 » 06 lis 2019, 15:53

Zdravím
jsem uplný amater co Arduina se týče a potřeboval bych pomoci s macro rail na focus stacking.Našel jsem skvělý odkaz,ale nedokážu ho elektronicky rozchodit s mechanikou nemam vůbec žádny problém.Zde je odkaz
https://petermobbs.wordpress.com/2016/1 ... e-program/
1.pokud zkopíruji program do Arduino IDE napíše chybové hlášení
2.Nejsem si vůbec jist zapojením a diagram není(k této verzi)
3.seznam součástek
Na url adrese píše že se vše nechá vyčíst z programu a několik součastek i zmiňuje.
Mohl by mi někdo s tímto pomoci.Prosím nekamenovat.Rád fotografuji makro a tohle by mi velmi pomohlo.
Děkuji

kiRRow
Příspěvky: 145
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: macro rail

Příspěvek od kiRRow » 06 lis 2019, 17:28

hoď sem to chybové hlášení ... máš postahované i potřebné knihovny ?

Spider 1970
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2019, 15:25
Reputation: 0

Re: macro rail

Příspěvek od Spider 1970 » 06 lis 2019, 17:40

Arduino: 1.8.9 (Windows Store 1.8.21.0) (Windows 10), Vývojová deska: "Arduino/Genuino Mega or Mega 2560, ATmega2560 (Mega 2560)"

sketch_nov06a:936:21: error: Encoder.h: No such file or directory

compilation terminated.

exit status 1
Encoder.h: No such file or directory

Táto zpráva by měla mít víc informacií v
"Zobrazení podrobného výstupu při kompilaci"
podle zapnuté volby v Soubor -> Nastavení.
tohle mi to hlásí

gilhad
Příspěvky: 384
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 4

Re: macro rail

Příspěvek od gilhad » 06 lis 2019, 17:50

Nemas spravne nainstalovanou knihovnu Encoder a chybu ti to hazi na radku

Kód: Vybrat vše

#include <Encoder.h>

Spider 1970
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2019, 15:25
Reputation: 0

Re: macro rail

Příspěvek od Spider 1970 » 06 lis 2019, 18:16

gilhad píše:
06 lis 2019, 17:50
Nemas spravne nainstalovanou knihovnu Encoder a chybu ti to hazi na radku

Kód: Vybrat vše

#include <Encoder.h>
A kde ji najdu jsem fakt totální zacatecnik

gilhad
Příspěvky: 384
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 4

Re: macro rail

Příspěvek od gilhad » 06 lis 2019, 18:22

Ted to tu nemam, ale nejspis v manazeru knihoven, nebo jak se to nazyva. (I kdybych to tu mel, bude to nejaka zastarala verze, v anglictine, prelozena ze zdrojaku, kterou stejne nepouzivam a kompiluju to makefilem z bashe ...)

kiRRow
Příspěvky: 145
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: macro rail

Příspěvek od kiRRow » 06 lis 2019, 20:10

zkus tuhle knihovnu https://www.arduinolibraries.info/libraries/encoder
a pro display tuhle https://www.arduinolibraries.info/libra ... ystal-i2-c

jestli nevíš jak, tak napiš do google "arduino importovat knihovnu" ... návodů více než dost

Spider 1970
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2019, 15:25
Reputation: 0

Re: macro rail

Příspěvek od Spider 1970 » 07 lis 2019, 13:35

kiRRow píše:
06 lis 2019, 20:10
zkus tuhle knihovnu https://www.arduinolibraries.info/libraries/encoder
a pro display tuhle https://www.arduinolibraries.info/libra ... ystal-i2-c

jestli nevíš jak, tak napiš do google "arduino importovat knihovnu" ... návodů více než dost
Diky za pomoc

kiRRow
Příspěvky: 145
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: macro rail

Příspěvek od kiRRow » 07 lis 2019, 16:45

Pomohlo ?

Spider 1970
Příspěvky: 13
Registrován: 06 lis 2019, 15:25
Reputation: 0

Re: macro rail

Příspěvek od Spider 1970 » 12 lis 2019, 09:42

jj pomohlo diky moc :D

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti