vstupy do pole

Odpovědět
pegas
Příspěvky: 3
Registrován: 05 bře 2019, 16:12
Reputation: 0

vstupy do pole

Příspěvek od pegas » 05 bře 2019, 16:18

Potřeboval bych do pole seznam výstupů. Něco takovýho

byte tlacitka_adresa_vstup[tlacitka_max] = {A1,A2,A3};

Jedná se mě na začátku nadefinovat do pole vstupní piny a potom je moct kdekoliv v programu číst. Při různých kompilacích bude rozdílný počet tlačítek a jejich umístění.


Děkuji JL

jankop
Příspěvky: 537
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: vstupy do pole

Příspěvek od jankop » 05 bře 2019, 17:30

To pole byte můžeš deklarovat přesně tak, jak uvádíš v příkladu. V čem je problém?

Kód: Vybrat vše

byte tlacitka_adresa_vstup[] = {A1, A2, A3};
void setup() {
  // put your setup code here, to run once:
  Serial.begin(9600);
  for (byte i = 0; i < 3; i++) {
    Serial.println(tlacitka_adresa_vstup[i]);
  }
}

void loop() {
  // put your main code here, to run repeatedly:
}

pegas
Příspěvky: 3
Registrován: 05 bře 2019, 16:12
Reputation: 0

Re: vstupy do pole

Příspěvek od pegas » 05 bře 2019, 21:16

Až zitra to můžu odzkoušet. Asi bude problém v nastavení informativního výstupu. Použil jsem ledky podobně jak vstup a asi jsou jinam připojeny. Zítra zkusím výstup na seriový port

pegas
Příspěvky: 3
Registrován: 05 bře 2019, 16:12
Reputation: 0

Re: vstupy do pole

Příspěvek od pegas » 06 bře 2019, 10:10

Problém jsem hledal někde jinde než byl. Nakonec hlavní chyba byla opomenutí pinMode protože jsem testoval přes ledky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů