tlačítko start programu

Wiring, C++, C, Java, ...
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
geshc
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2019, 22:38
Reputation: 0

tlačítko start programu

Příspěvek od geshc » 03 lis 2019, 09:33

nevěděl by někdo kde mám chybu?? program by měl běžet jen pokud je stisknuté tlačítko funguje to tak že po stisknutí tlačítka program jede ale už se nezastaví... děkuji za radu ...

https://pastebin.com/1uTi5e6h

geshc
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2019, 22:38
Reputation: 0

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od geshc » 03 lis 2019, 09:59

jsem v tomto oboru začátečník tak nevím jestli jsem to dobře popsal .. po stisknutí tlačítka by se měl program rozběhnout a když tlačítko pustím tak zastavit program a aby se vrátil na začátek a čekal na další stisknutí tlačítka a tak pořád dokola je to ovládání krokového motoru pouze v jednom směru a určitou rychlostí ....

gilhad
Příspěvky: 395
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od gilhad » 03 lis 2019, 12:27

Me se tam zobrazujou nejake kraviny, v jakem jazyce to ma byt?

Kód: Vybrat vše

int run;
int buttonPin;
int x = 500;
 
neplatné nastavení () {                
  běh = 0;

jankop
Příspěvky: 577
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od jankop » 03 lis 2019, 13:09

V češtině!!!
běh = run
jiný = else
pro = for
To si neumíš ten program z češtiny přeložit do Wiringu, půl hodinky a máš to :D

geshc
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2019, 22:38
Reputation: 0

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od geshc » 03 lis 2019, 13:11

omlouvám se google přeložil a já uložil tohle by mělo být ok

https://pastebin.com/c0hWFajn

gilhad
Příspěvky: 395
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od gilhad » 03 lis 2019, 14:09

jankop píše:
03 lis 2019, 13:09
To si neumíš ten program z češtiny přeložit do Wiringu, půl hodinky a máš to :D
A pak zjistim, ze autorovi se to takhle "ono samo" prelozilo uz pri kopirovani do polorozdelaneho demo skece (ktery tam nepastnul) a nejakym trikem to prelozil, takze ladime neco zcela jineho. Tuudle :lol:

gilhad
Příspěvky: 395
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od gilhad » 03 lis 2019, 14:18

geshc píše:
03 lis 2019, 13:11
omlouvám se google přeložil a já uložil tohle by mělo být ok

https://pastebin.com/c0hWFajn
Podle me by to melo fungovat asi takto - po stisknuti tlacitka to udela 3000 x 5 cyklu, ve kterych to rozsviti LEDku na 0.5s a pak na nepostrehnutelny okamzik zhasne ( to zabere neco jako 2 hodiny), nacez to otestuje tlacitko a je-li stisknuto, zase to na 2hodiny rozsivit LED a tak dal.

Proc se snizuje x mi neni zcela jasne, kdyz se jinak na nic nepouziva.

Program bezi od zapnuti arduina do jeho vypnuti/restartu, bez ohledu na tlacitka, co pri tom behu dela je zcela jina vec.

gilhad
Příspěvky: 395
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od gilhad » 03 lis 2019, 14:27

Pokud chces blikat LEDkou jen pri stisku tlacitka, tak Arduino styl (s nesmyslnym delay()) je asi takovyto:

Kód: Vybrat vše

#define LED 9
#define TLACITKO 3
#define PAUZA 500

void setup(){
  pinMode(LED, OUTPUT);  
  pinMode(TLACITKO, INTPUT_PULLUP);
}

void loop(){
    if (digitalRead(TLACITKO) == LOW) {
        digitalWrite(LED, ! digitalRead(LED));
        delay(PAUZA);
    };
}
  
a samozrejme je to blbe, protoze delay blokuje (takze se neda nic rozumneho delat - ale to je fuk, protoze ono to stejne nic rozumneho nedela), nejsou osetreny zakmity tlacitka (debouncing), ale to je fuk, protoze to delay to stejne zabije na dost dlouho, hlavne, ze to blika ;)

geshc
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2019, 22:38
Reputation: 0

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od geshc » 03 lis 2019, 14:58

LEDkou blikat nechci je to mám to na ovládání krokového motoru podle videa

https://www.youtube.com/watch?v=4rRS8Vo ... tOTqrDKSh4

a funguje přesně jak chci jen bych to chtěl spouštět tlačítkem držím tlačítko motor se točí pustím tlačítko motor se zastaví ..

geshc
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2019, 22:38
Reputation: 0

Re: tlačítko start programu

Příspěvek od geshc » 03 lis 2019, 14:58

Kód: Vybrat vše

int x=800;

void setup() {                
  pinMode(2, OUTPUT);      
  pinMode(3, OUTPUT); 
  digitalWrite(2, LOW);
  digitalWrite(3, LOW);
}
void loop() {
  for(int j=0; j<3000; j++) {
  
  for(int i=0; i<5; i++) {
  digitalWrite(2, HIGH);
  delayMicroseconds(x);          
  digitalWrite(2, LOW); 
 // delayMicroseconds(x);
  } 
  if(x>85) x--;  
} 
}

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: AstroMiK a 1 host