SET/RESET relé

Odpovědět
paclikc
Příspěvky: 9
Registrován: 14 dub 2019, 12:35
Reputation: 0

SET/RESET relé

Příspěvek od paclikc » 26 dub 2019, 14:13

Zdravím,

jakým způsobem naprogramovat RS relé kdy:

2 vstupy
1 výstup

1 vstup (SET) nastaví na výstup 1
1 vstup (RESET) nastaví VŽDY 0 nezávisle na tom v jakém stavu je (SET)

zkoušel jsem to přes podmínky ale nepodařilo se mi to :cry:
potřebuju asi nějaké nakopnutí :?:

Díky

petan
Příspěvky: 357
Registrován: 23 črc 2017, 10:19
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: SET/RESET relé

Příspěvek od petan » 26 dub 2019, 14:29

Zkus to třeba takto:

Kód: Vybrat vše

bool vystup;

void setup(){
pinMode(11, INPUT);	//S
pinMode(12, INPUT);	//R
pinMode(13, OUTPUT);	//Q
}

void loop(){
if(digitalRead(11)){
	//sepnut SET
	vystup = true;
}

if(digitalRead(12)){
	//sepnut RESET
	vystup = false;
}

digitalWrite(13, vystup);
}

nebo třeba takhle (jenom loop)...

Kód: Vybrat vše

void loop(){
if((vystup || digitalRead(11)) && !digitalRead(12)){
	vystup = true;
}
else{
	vystup = false;
}
digitalWrite(13, vystup);
}
Ale ani jeden kód jsem nezkoušel :)

paclikc
Příspěvky: 9
Registrován: 14 dub 2019, 12:35
Reputation: 0

Re: SET/RESET relé

Příspěvek od paclikc » 28 dub 2019, 11:00

Druhý program funkční, díky ;) . Načíst aktuální stav a použít ho v podmínce... to mě prostě netrklo :) díky.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host