Relay v4.0 s ESP-01

Hafajs
Příspěvky: 115
Registrován: 10 bře 2019, 10:19
Reputation: 0

Re: Relay v4.0 s ESP-01

Příspěvek od Hafajs » 30 črc 2019, 19:03

Tak jen pro poradek, pridal jsem odpor 4K7, nepomohlo, pak jsem zkusil 1K a take nic. Pri pripojeni k napajeni proste cvakne :(. V setupu mam:

Kód: Vybrat vše

pinMode(RELAY,OUTPUT);
digitalWrite(RELAY, HIGH);

martinius96
Příspěvky: 457
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Relay v4.0 s ESP-01

Příspěvek od martinius96 » 30 črc 2019, 19:55

Gilhad to povedal správne. Pravdepodobne je ten pin aj tzv. BOOT pin, ktorý má svoj stav HIGH/LOW niekoľko milisekúnd pred vykonávaním programu počas bootovania ESP. Teda softvérovo ho nemáš ako pozmeniť, pretože program sa ešte nevykonáva. Riešenie je iba zvoliť iný pin, ale vzhľadom nato, že je to hotová doska, tak to asi nezmeníš. Aké je číslo toho GPIO?
Tu je príklad pre NodeMCU s ESP8266-12E. Vidíš, že niektoré piny sú počas boot procesu HIGH, iné LOW.
Obrázek
Portfólio dokončených projektov: https://arduino.php5.sk
Blog: http://deadawp.blog.sector.sk/

kiRRow
Příspěvky: 422
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Relay v4.0 s ESP-01

Příspěvek od kiRRow » 31 črc 2019, 16:07

Někde nedávno jsem viděl, při stavbě programátoru EEPROMky z arduina, že aby se nedělo to, že se na PINu prvně objeví LOW a pak až teprve HIGH, tak v programu byly prohozeny příkazy. Třeba to pomůže i tady.

Takto :

Kód: Vybrat vše

digitalWrite(RELAY, HIGH);
pinMode(RELAY, OUTPUT);

Hafajs
Příspěvky: 115
Registrován: 10 bře 2019, 10:19
Reputation: 0

Re: Relay v4.0 s ESP-01

Příspěvek od Hafajs » 31 črc 2019, 17:38

Pin je GPIO0, prohozeni příkazů by mne teda nenapadlo, zkusim.

Hafajs
Příspěvky: 115
Registrován: 10 bře 2019, 10:19
Reputation: 0

Re: Relay v4.0 s ESP-01

Příspěvek od Hafajs » 01 srp 2019, 11:05

Prohozeni příkazů také nepomohlo a nepomohlo ani obrácení logiky. Zkusil jsem, ze chci mít rele po startu sepnute. Stejně nejdřív na moment rozepne. Asi vlastnost :( ESP01.

ArduXPP
Příspěvky: 299
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Relay v4.0 s ESP-01

Příspěvek od ArduXPP » 01 srp 2019, 14:31

U ESP-01 se používá GPIO-2 pro relay, a odpor 3.3K.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host