Bude my to takto fungovat?

RE5PECT
Příspěvky: 4
Registrován: 10 srp 2019, 10:25
Reputation: 0

Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od RE5PECT » 10 srp 2019, 10:41

Prosim Vas bude my takto zapojene rele fungovat prikladam obrazok.
Adapter 220/12V 4A
Arduino UNO
2x5V relay module.

Ak ano cim je obmedzene mnozstvo pripojenych rele arduinom alebo zdrojom napajania.

Dakujem za odpoved.
wiring.jpg

kiRRow
Příspěvky: 421
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od kiRRow » 10 srp 2019, 10:55

Množství relé je omezeno počtem pinů dostupných na arduinu ( tohle se dá vyřešit expandérem I/O, nebo posuvným registrem )

Další omezení je proudové. Arduino dá na jedné nožičce maximálně 20mA, ale zároveň dá maximálně jen 200mA na všech nožičkách součastně - pokud z jednoho výstupu vytáhneš 50mA, zaručeně ho zničíš. Pokud z 11 výstupů vytáhneš z každého 20mA, zničíš celý čip.

Další omezení je výstup stabilizátoru u souosého konektoru (na tom obrázku je vidět hned nad ním) ... jak z něho budeš chtít vytáhnout 4A, tak si sebere nožičky a uteče ... (vzhledem k tomu kolik je klonů atd, tohle musíš skonzultovat s datasheetem)

RE5PECT
Příspěvky: 4
Registrován: 10 srp 2019, 10:25
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od RE5PECT » 10 srp 2019, 11:50

dakujem za odpoved dajme tomu ze pouzijem len modul jedneho rele to by hadam utiahlo alebo mam taky dc/dc menic 3A len som ho nechcel pouzit.
Co by ste my odporucili?

kiRRow
Příspěvky: 421
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od kiRRow » 10 srp 2019, 12:59

Podívej se na to, kolik ten modul čerpá z jednoho pinu a kolik spotřebuje samotným napájením. Vezmi v potaz maximální hodnoty toho relé modulu a porovnej to s hodnotami toho co arduino zvládne. Pokud se do těch čísel vlezeš, není třeba nic řešit.

RE5PECT
Příspěvky: 4
Registrován: 10 srp 2019, 10:25
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od RE5PECT » 10 srp 2019, 17:37

dakujem za odpoved mali ste pravdu to rele berie 70 mA a doska na jednom pine da max 40 mA a upozornenie v datasheete je ze to znici ten cip takze som pozeral ten DC/DC step down menic 5V 3A stoji 2 euri tak je to vyriesene.

ArduXPP
Příspěvky: 299
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od ArduXPP » 10 srp 2019, 18:07

Pochybuji, že rele bude brát na IN tolik, když tvůrce počítal, že se bude spínat s MCU. Podle obrázku je rele galvanicky oddělené + je tam transistor, který přes IN spíná. Takže 70mA/200 je 0.4 mA na jeden in(výpočet jen na oko, musí se brát to, že je tam rezistor, a ten určuje odběr). Vstup na VCC pak bere těch 70mA * 2, když jsou otevřený oba relé.

RE5PECT
Příspěvky: 4
Registrován: 10 srp 2019, 10:25
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od RE5PECT » 10 srp 2019, 19:55

jam som len hobista niesom elektrotechnik mam len uplne zaklady to znamena ze si viem zmerat na multimetri napetie pripadne odpor to je vsetko.
Ostatne postupujem len presne podla planu co najdem na nete a pokial je na to viac rieseni neviem ktore je spravne alebo robim to len pokus omyl a ucim sa len nechcem zlikvidovat tu dosku tak preto sa pytam ako a co.Vase posledne vysvetlenie vobec nechapem mne by bolo idealne dat schemu ako to presne zapojit a je to ale nechcem tu niekoho zatazovat mojimi problemami.Ked sa pozriete na odpovede ani v jednej nieje napisane ano bude to fungoval len kopec vypoctov ktorim nerozumiem.Jedine co som v datashete nasiel od rele ze na triger berie 70mA to som pochopil ze pri zopnutom rele a arduino datasheet pise ze 40 mA na pin ale zase nechapem ako je to ked arduino napajate cez usb alebo cez ten druhy konektor kde podla manualu moze ist 12 volt..Ale aj tak Vam dakujem za odpoved.

ArduXPP
Příspěvky: 299
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od ArduXPP » 10 srp 2019, 20:20

Samotný relé ano, ale tento modul je upravený, aby bylo možné spínat relé přes pin. VCC u relé je k napájení. Které si vezme podle využití jednoho, nebo obou relé. Tak k VCC asi nebude se připojovat digitální pin, jinak nevím jak bys odpálil pin.

ArduXPP
Příspěvky: 299
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od ArduXPP » 10 srp 2019, 20:25


borecekladicek
Příspěvky: 1
Registrován: 25 dub 2020, 19:35
Reputation: 0

Re: Bude my to takto fungovat?

Příspěvek od borecekladicek » 25 dub 2020, 19:50

Zdravím jsem nový a potřebuji malou radu .
Vše mám tak nějak dobře zapojené . Jen si nevím rady s kódem .
Mám :
1x rele
1x sensor teploty
1x obrazovku tu zelenou dvou řádkovou s redukcí

-Nevím jak mám vytvořit kód aby mi sensor ukázal teplotu na té obrazovce . Všude kde jem našel kódy tak mají obrazovku bez redukce na obraz používám jen piny A4,A5 . Desku mám uno R3

- mám na nastavené relé vše funguje ale nevím jak přidat další úkol třeba na ten sensor v jednom kódu .
Aby fungovalo relé a zároveň snímač snímal teplotu a ukazoval ji na displeji.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti