Sepnutí relé od paramatru do parametru

Odpovědět
hnzti
Příspěvky: 8
Registrován: 03 led 2020, 10:26
Reputation: 0

Sepnutí relé od paramatru do parametru

Příspěvek od hnzti » 03 led 2020, 10:34

Ahoj,

snažím se sepnout rele na teplote 25°C, tak aby se rozeplo až při 20°C, dělám to přes If, ale vůbec mi to nejde.

Máte, prosím Vás, někdo nějaký nápad, jak to udělat?

Díky

gilhad
Příspěvky: 497
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: Sepnutí relé od paramatru do parametru

Příspěvek od gilhad » 03 led 2020, 10:45

Myslis neco jako tohle?

Kód: Vybrat vše

if (teplota>=25) {sepnuto=true;};
if (teplota<=20) {sepnuto=false;};

hnzti
Příspěvky: 8
Registrován: 03 led 2020, 10:26
Reputation: 0

Re: Sepnutí relé od paramatru do parametru

Příspěvek od hnzti » 03 led 2020, 11:17

A když teplota klesne na 24, tak potom, už to první neplatí a rele se rozepne, nbeo se pletu?

Já to mám napsaný takhle:

void g3mb_202p_CH3(){
int tep = mojeDHT.readTemperature();

//sepnutý ventilátor
if (tep >= 25) {
digitalWrite(RELE_PIN_ven, LOW);
}
//rozepnutý ventilátor
else{
digitalWrite(RELE_PIN_ven, HIGH);
}
}



ty jsi myslel, abych to dal takhle:



void g3mb_202p_CH3(){
int tep = mojeDHT.readTemperature();

//sepnutý ventilátor
if (tep >= 25) {
digitalWrite(RELE_PIN_ven, LOW);
}
//rozepnutý ventilátor
else if(tep <= 20) {
digitalWrite(RELE_PIN_ven, HIGH);
}
//rozepnutý ventilátor
else{
digitalWrite(RELE_PIN_ven, HIGH);
}
}

Díky

gilhad
Příspěvky: 497
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: Sepnutí relé od paramatru do parametru

Příspěvek od gilhad » 03 led 2020, 11:31

Kdyz teplota stoupne na 25+, tak se sepne. (a zustane tak)
Kdyz klesne na 20-, tak se rozepne.

Vidis v tom mojem nejakou dalsi podminku?

Jak jsi to mel udelane jsi sem nedal, jak mam tusit, ze tam mas podminku, ze to NAVIC jeste nejak zapinas/vypinas?

Proste to mezi 20 a 25 nech na pokoji a bude (a pouzivej tag code - to tlacitko s nemravnym symbolem)

Kód: Vybrat vše

void g3mb_202p_CH3(){
	int tep = mojeDHT.readTemperature();

	if (tep >= 25) {
		//sepnutý ventilátor
		digitalWrite(RELE_PIN_ven, LOW);
	};
	if(tep <= 20) {
		//rozepnutý ventilátor
		digitalWrite(RELE_PIN_ven, HIGH);
	};
}

hnzti
Příspěvky: 8
Registrován: 03 led 2020, 10:26
Reputation: 0

Re: Sepnutí relé od paramatru do parametru

Příspěvek od hnzti » 03 led 2020, 20:55

Jo máš pravdu, takhle to šlape.

Díky moc za radu

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti