Naprogramovanie Attiny85

ArduXPP
Příspěvky: 158
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od ArduXPP » 18 led 2018, 04:49

V serial monitor nastavit Chybný konec řádky, rychlost 9600.

#include <SoftwareSerial.h>

SoftwareSerial BTSerial(10, 11); // RX | TX
void setup()
{
Serial.begin(9600);
Serial.println("Napiste prikaz , treba AT");
BTSerial.begin(57600); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
}

void loop()
{


if (BTSerial.available())
Serial.write(BTSerial.read());

if (Serial.available())
BTSerial.write(Serial.read());
}


Je to funkční, zkoušel jsem to na HC-06

martinius96
Příspěvky: 406
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od martinius96 » 18 led 2018, 13:08

Nejde to, žiadna odpoveď od modulu

ArduXPP
Příspěvky: 158
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od ArduXPP » 18 led 2018, 14:47

Co takle si vyzkoušet rychlosti, mě to komunikuje na 57600. tak stačí vyzkoušet rychlosti co modul podporuje, až to bude ta rychlost, tak se oběví OK.

martinius96
Příspěvky: 406
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od martinius96 » 18 led 2018, 14:55

Minimálne by sa mi namiesto OK zobrazilo nejaké ? alebo tak nie? Ale skúsim to.. Rýchlosť sériovej linky môže byť iná, normálne 9600 tak?

ArduXPP
Příspěvky: 158
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od ArduXPP » 18 led 2018, 15:21

Ten kod je upravený a vyzkoušený, takže ano, jakmile bude správná rychlost, tak to ukáže OK. Seriová linka normálně 9600.

Mění se rychlost jen v BTSerial.begin(57600);

ArduXPP
Příspěvky: 158
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od ArduXPP » 18 led 2018, 15:26

Rychlosti jsou - 1200, 2400, 4800, 9600, 19200, 38400, 57600, 115200.
HC-06 většinou reaguje na rychlostech 9600, 38400, 57600 .

martinius96
Příspěvky: 406
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od martinius96 » 18 led 2018, 20:16

Nejde to.. skúšal som aj takto :-)

Kód: Vybrat vše

#include <SoftwareSerial.h>

SoftwareSerial BTSerial(10, 11); // RX | TX
void setup()
{
Serial.begin(9600);
Serial.println("Napiste prikaz , treba AT");
}

void loop()
{
  BTSerial.begin(115200); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
  BTSerial.begin(57600); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
BTSerial.begin(38400); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
BTSerial.begin(19200); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
BTSerial.begin(9600); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
BTSerial.begin(4800); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
BTSerial.begin(2400); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
BTSerial.begin(1200); // HC-05 57600 rychlost
BTSerial.print("AT"); // melo by se ukazat OK
BTSerial.end(); 
if (BTSerial.available())
Serial.write(BTSerial.read());

if (Serial.available())
BTSerial.write(Serial.read());
}

ArduXPP
Příspěvky: 158
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od ArduXPP » 18 led 2018, 21:05

Tak je chyba i někde jinde. Testovat najednou několik rychlosti v jednom kode xD no nevím , ale asi by to nic neukázalo.

martinius96
Příspěvky: 406
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od martinius96 » 18 led 2018, 23:01

Hehe, to bolo už zo zúfalstva :D A čo pullup nejakých pinov? Čítal som o pine 34, o pine EN, že zmení nejaký state na umožnenie príjmu AT príkazov atď.. nerobil si niečo podobné?

ArduXPP
Příspěvky: 158
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Naprogramovanie Attiny85

Příspěvek od ArduXPP » 19 led 2018, 01:41

U HC-06 se EN není, to je u HC-05, tam se musí pro AT používat EN. U HC-06 tam se nic dalšího nedělá.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host