Arduino nemohu vlozit url

petrbostik
Příspěvky: 5
Registrován: 20 led 2018, 20:43
Reputation: 0

Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od petrbostik » 20 led 2018, 20:56

Dobry den
jsem uply zacatecnik stahl jsem si arduino IDE a chtel podle navodu nainstalovat "ovladace" pres soubor > vlastnosti > vlozit url ale na toto policko nejde kliknout pravym tlacitkem.Opsal jsem tedz adresu rucne a podarilo se mi je tam snad nahrat dalsi problem je kdyz jsem chtel udelat novy projekt: do pole sketch nejde psat... tak jsem otevrel hotovy projekt blink a zkusil ho nahrat.Vyskocila tato chyba: viz nize.
Co delam spatne?

Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Vývojová deska: "NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module), 80 MHz, 4M (1M SPIFFS), v2 Prebuilt (MSS=536), Disabled, None, 115200"

Chyba stahování http://github.com/esp8266/arduino/blob/ ... plate.json
Archiving built core (caching) in: C:\Users\Petr\AppData\Local\Temp\arduino_cache_899837\core\core_esp8266_esp8266_nodemcuv2_CpuFrequency_80,FlashSize_4M1M,LwIPVariant_v2mss536,Debug_Disabled,DebugLevel_None____,UploadSpeed_115200_a7c3e3b3dd3ee20a4bf5f7eef9255391.a
Projekt zabírá 247051 bytů (23%) úložného místa pro program. Maximum je 1044464 bytů.
Globální proměnné zabírají 32864 bytů (40%) dynamické paměti, 49056 bytů zůstává pro lokální proměnné. Maximum je 81920 bytů.
error: Failed to open COM1
error: espcomm_open failed
error: espcomm_upload_mem failed
error: espcomm_upload_mem failed

Táto zpráva by měla mít víc informacií v
"Zobrazení podrobného výstupu při kompilaci"
podle zapnuté volby v Soubor -> Nastavení.

martinius96
Příspěvky: 345
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od martinius96 » 20 led 2018, 21:01

Máš vybratý zlý port (žiadny port). Dosku máš v IDE importovanú.
Rozklikni Nástroje --> port ak sa ti žiaden port neukazuje, nemáš nainštalovaný prevodník ku svojej doske..
Ak máš NodeMCU v3 (Lolin) tak máš prevodník CH340: http://www.wch.cn/download/CH341SER_ZIP.html
Ak máš NodeMCU v3 (Amica) s prevodníkom CP2102 (štvorček): https://www.silabs.com/products/develop ... cp-drivers
Rozdiel medzi Lolin (väčšie) a Amica:
Obrázek
Obrázek
Na brušku zdola to má i návod ako to rozchodiť. :-D
* Ja mám inak vybraté 3M SPIFFS, ostatné parametre máš rovnaké.. Mám NodeMCU v3 Lolin.
Prehľad realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk

petrbostik
Příspěvky: 5
Registrován: 20 led 2018, 20:43
Reputation: 0

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od petrbostik » 20 led 2018, 21:10

aha uz to blika :D ale to prave mysitko porad nic :-( dikes
Mam asi nejaky jiny ani jeden z tech obrazku to neni
Naposledy upravil(a) petrbostik dne 20 led 2018, 21:11, celkem upraveno 2 x.

jankop
Příspěvky: 348
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od jankop » 20 led 2018, 21:48

No pokud si nedovedeš poradit s tím, že v nějakým okýnku nejde dát pravým tlačítkem myši vložit, tak bych zkusil třeba CTRL+V.
Já myslel, že jsi začátečník v Arduinu, netušil jsem, že vidíš poprvé v životě Windows.

martinius96
Příspěvky: 345
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od martinius96 » 20 led 2018, 21:50

Tak máš NodeMCU v1 ... 0.9. Zmeň si dosku na: NodeMCU 0.9 (ESP-12 Module). Alebo máš nejaký mini NodeMCU od Wemosu.
Prehľad realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk

petrbostik
Příspěvky: 5
Registrován: 20 led 2018, 20:43
Reputation: 0

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od petrbostik » 21 led 2018, 09:35

jankop píše:
20 led 2018, 21:48
No pokud si nedovedeš poradit s tím, že v nějakým okýnku nejde dát pravým tlačítkem myši vložit, tak bych zkusil třeba CTRL+V.
Já myslel, že jsi začátečník v Arduinu, netušil jsem, že vidíš poprvé v životě Windows.
hmm no o mne nenapadlo ale stejne nemuzu psat novy sketch.. :( :(

jankop
Příspěvky: 348
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od jankop » 21 led 2018, 15:46

Popiš v pořádně, v čem máš problém, esp8266 znám docela dobře.

martinius96
Příspěvky: 345
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od martinius96 » 21 led 2018, 16:21

Máš problém s IDE alebo zo zápisom do dosky? Ako ju pripájaš? Máš NodeMCU, alebo samostatný ESP čip, prípadne niečo mini od Wemosu? Včera si ani nepovedal, čo je to za doska, že sa to na NodeMCU nepodobá, hoci ho máš vybratý v ArduinoIDE.
Prehľad realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk

petrbostik
Příspěvky: 5
Registrován: 20 led 2018, 20:43
Reputation: 0

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od petrbostik » 21 led 2018, 17:19

problem je s arduino IDE nejde v nem psat kod ani prejmenovat sketch/ulozit

martinius96
Příspěvky: 345
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino nemohu vlozit url

Příspěvek od martinius96 » 21 led 2018, 17:28

Tak máš pravdepodobne označený externý editor...
V ArduinoIDE --> Súbor --> Vlastnosti --> Použiť externý editor nesmie byť zaškrtnuté.
Prehľad realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host