české a speciální znaky ESP8266 arduino IDE

Odpovědět
macicek86
Příspěvky: 3
Registrován: 21 kvě 2018, 08:46
Reputation: 0

české a speciální znaky ESP8266 arduino IDE

Příspěvek od macicek86 » 21 kvě 2018, 08:56

Zdravím, používám jednoduchou aplikaci pomocí esp8266 programované přes Arduino IDE.
tato aplikace má generovat jednoduche rss, problém není v generování rss, rss je bez problému generované. Avšak v rss používám znaky češtiny a znak pro stupeň. tyto znaky jsou však interpretováný špatně (navíc sporadicky). kód pro rss vypadá takto:

void buildRSS()
{
XML = "<?xml version='1.0' encoding='windows-1250'?>";
XML += "<rss version='2.0'>";
XML += "<channel>";
XML += "<title>Bazén </title>";
XML += "<item>";
XML += "<title>Teplota bazénu: " + String(Tbazen) + "°C</title>";
XML += "<description></description>";
XML += "</item>";
XML += "<item>";
XML += "<title>Venkovní teplota: " + String(t) + "°C</title>" ;
XML += "<description></description> ";
XML += "</item>";
XML += "<item>";
XML += "<title>Vlhkost vzduchu: " + String(h) + "%</title>" ;
XML += "<description></description> ";
XML += "</item>";
XML += "</channel>";
XML += "</rss>";

}

je nějaká cesta jak tento problém vyřešit? když znaky odstraním vše je v pořádku, obešel by jsem se i bez diakritiky ale znak pro stupeň by mi docela chyběl :)

martinius96
Příspěvky: 345
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: české a speciální znaky ESP8266 arduino IDE

Příspěvek od martinius96 » 21 kvě 2018, 09:58

S XML som nikdy nerobil, ale ak vychádzam z HTML/PHP tak...

Kód: Vybrat vše

XML = "<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>";
Často záleží aj od servera v akom kódovaní je on.
Prehľad realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk

macicek86
Příspěvky: 3
Registrován: 21 kvě 2018, 08:46
Reputation: 0

Re: české a speciální znaky ESP8266 arduino IDE

Příspěvek od macicek86 » 23 kvě 2018, 11:14

chyba bude asi během uploadu programu, pokud program nahraju pomocí OTA je to špatně, pokud jej nahrahu pomocí html update znaky jsou v pořádku.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host