Minimum Switching Current u TPS61221.

Odpovědět
ArduXPP
Příspěvky: 167
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Minimum Switching Current u TPS61221.

Příspěvek od ArduXPP » 06 zář 2019, 00:28

Chtěl jsem to použít, ale pořád to žere, když je třeba zátěž jen 2mA, tak mě zajímá co to je Minimum Switching Current. Protože to žere od 60 do 200mA, při zátěži rezistoru 560ohm. Několikrát jsem to zkoušel zapojit, vždy stejné. Málo mA dodá, ale žere to hodně. Když se zátěž odebere, tak to bere jen 5uA. Bylo to připojené na baterce 1.5V.

pavel1tu
Příspěvky: 958
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Minimum Switching Current u TPS61221.

Příspěvek od pavel1tu » 06 zář 2019, 06:54

Asi máš blbě součástky kolem,
už jsem řešil teď nevím jaký šváb, musel jsem nakoupit C i L v Německu - pak se rozeběhl, do té doby pořád kolaboval, nekmital - několik jsem jich odpálil
PS.jmenovitě MCP1640 ;)
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

ArduXPP
Příspěvky: 167
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Minimum Switching Current u TPS61221.

Příspěvek od ArduXPP » 06 zář 2019, 07:27

Součástky jsou z číny. Ale bral jsem jen ty, co doporučuje výrobce. Otestovat je ale nemám na čem:) . TPS61221 strácí docela brzo výkon, tak jsem myslel, že to je tím, že to mám jen na testovací desce, takže kondenzátor je tedy dál, ale není to moc daleko. Fungují jen kondenzátory SMD x7r. Potřeboval jsem to k superkondenzátoru, když ho nabiju na 22F při 2.3V, tak jsem potřeboval něco, co při provozu bere málo.

pavel1tu
Příspěvky: 958
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Minimum Switching Current u TPS61221.

Příspěvek od pavel1tu » 06 zář 2019, 07:40

Pokud máš SMD - asi je to ten problém.
Já jsem si s tebou asi tehdy psal ?

Nakonec jsem si nechal udělat PCB dle datasheetu toho švába - a ono se to rozeběhlo,
se součástkama z číny mi to už běhá, jen L mám z německa, s tou z číny se mi to nepřepínalo mezi mody PFM/PWM podle spotřeby.

U kondiků záleží aby zvládaly vysoké frekvence - to že číňan napíše že to spňují .....
MCP1640 také nemá rád "moc velké" elektrolyty za sebou (někde v obvodech), nakonec tam mám jen jeden tantal u RFM69, s klasickým mi to někdy padalo na hubu (asi tím že taky čína).

No, ať se daří, ale mohu konstatovat, že se ti to chová jako mne úplně na začátku, kdy jsem odpaloval jeden za druhým.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

pavel1tu
Příspěvky: 958
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Minimum Switching Current u TPS61221.

Příspěvek od pavel1tu » 06 zář 2019, 08:17

Na tomhle mi to chodí ale součástky pájím na ty vývody pro dráty
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

ArduXPP
Příspěvky: 167
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: Minimum Switching Current u TPS61221.

Příspěvek od ArduXPP » 08 zář 2019, 17:40

Tak já adaptéry mám pro to, ale pájení bylo dlouhé, abych to trefil (SC-70 je menší než sot-23). Ano psali jsme si, hledal jsem něco, co bude dobře fungovat ze superkondenzátorem. V číně moc nepíšou parametry, někdy to napíšou a někde ne. Chtěl jsem využít zdarma energii v domě:). U ledničky jde využít to, že se po hodině spustí a dělá vybrace. Někde jde zas využít světlo atd.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host