Ako dostať kód z arduina

Wiring, C++, C, Java, ...
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
mato22
Příspěvky: 4
Registrován: 20 bře 2018, 22:45
Reputation: 0

Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od mato22 » 04 dub 2018, 11:22

Dobrý deň

Mám nahratý kod v arduine a chcel by som sa spýtať či sa nedá odtiaľ nejakým spôsobom dostať. ( pôvodný kod nemám je len uložený v arduine)

Ďakujem za odpoved.

Axamith
Příspěvky: 308
Registrován: 09 srp 2017, 08:17
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od Axamith » 04 dub 2018, 11:55

V podstatě to nejde. Začni znovu datlovat a nauč se pravidelně zálohovat.

martinius96
Příspěvky: 384
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od martinius96 » 04 dub 2018, 13:25

Dá sa vytiahnuť hex. Ktorý sa už nedá spätne rozšifrovať.. Sú to znaky 0-9 A-F. S totožnou funkčnosťou ako ti to ide na tom Arduine to nahráš do akéhokoľvek rovnakého Arduina. Do čitateľnej podoby kód nedostaneš.
Portfólio realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk
Nové projekty netvorím!

gilhad
Příspěvky: 247
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od gilhad » 04 dub 2018, 21:00

Ledaze by pouzil nejaky disassembler, napriklad https://github.com/vsergeev/vavrdisasm

Tim ze strojaku dostane symbolicky kod, se kterym uz se da ledacos dela a ledacos z nej vycist (ostatne se v tom kdysi programovalo vsechno).

Na druhou stranu pravidelne zalohovani je stejne nezbytnost a pokud v tom nechce mit bordel, tak pouzije nejaky verzovaci system (a pokud chce nejaky fakt dobry a zdarma, tak to bude GIT https://git-scm.com/book/cs/v2 )

akruh
Příspěvky: 5
Registrován: 04 led 2019, 21:53
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od akruh » 05 bře 2019, 10:40

martinius96 píše:
04 dub 2018, 13:25
Dá sa vytiahnuť hex. Ktorý sa už nedá spätne rozšifrovať.. Sú to znaky 0-9 A-F. S totožnou funkčnosťou ako ti to ide na tom Arduine to nahráš do akéhokoľvek rovnakého Arduina. Do čitateľnej podoby kód nedostaneš.
Zdravím, teprve začínám s Arduinem. Prosím čím se dá vytáhnou zapsaný program? Nejde mi o úpravu, jen o zálohu fungujícího programu.


AstroMiK
Příspěvky: 178
Registrován: 08 pro 2017, 19:05
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od AstroMiK » 05 bře 2019, 11:45

akruh píše:
05 bře 2019, 10:40
... Prosím čím se dá vytáhnou zapsaný program? ...
A nebo použít grafické rozhraní jako je třeba AVRDUDESS:
http://blog.zakkemble.net/avrdudess-a-gui-for-avrdude/

Ale fungovat to bude jen v případě, že ten program není v procesoru "zamčený" pomocí LOCK bitu.

akruh
Příspěvky: 5
Registrován: 04 led 2019, 21:53
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od akruh » 07 bře 2019, 09:44

Děkuji za nápovědu, ale nic se nepodařilo. Chce to tahat jednotlivé bity a stále program hlásí nějaký error. Myslel jsem že k tomu je nějaký jednoduchý "backup" toto řešení je na mne dost složité.
Pokud je zamčený, dá se nějak odemknout?

AstroMiK
Příspěvky: 178
Registrován: 08 pro 2017, 19:05
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od AstroMiK » 07 bře 2019, 11:30

Ten LOCK bit je tam právě kvůli nelegálnímu překopírování programu do jiného procesoru.
Takže pokud je zamčeno, nedá se program zkopírovat. Při odemčení se program smaže.

akruh
Příspěvky: 5
Registrován: 04 led 2019, 21:53
Reputation: 0

Re: Ako dostať kód z arduina

Příspěvek od akruh » 07 bře 2019, 11:42

To není dobrá zpráva. Zjistím nějak zda je zamčený? O program nesmím přijít, je to součástí zařízení BMS.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů