Nextion_NX8048K070_011C_Y

mato
Příspěvky: 36
Registrován: 18 říj 2019, 20:24
Reputation: 0

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od mato » 10 led 2020, 18:58

Nooo právě, jak píšu výše...,takto jsem to zkoušel zkonvertovat přes ten VideoBox,ale skočí mi tam hláška
"špatný formát" ,či něco v tom smyslu??? Ale budu rád za to,když to někdo zkusí. Zřejmě dělám něco špatně.
Jooo..., mimo jiné, vám funguje update na Nextion editor 0.59??? Já se tedy nechytám ani s novou instalací ani s updatem!!!

pavel1tu
Příspěvky: 1194
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od pavel1tu » 10 led 2020, 19:45

mato píše:
10 led 2020, 18:58
Nooo právě, jak píšu výše...,takto jsem to zkoušel zkonvertovat přes ten VideoBox,ale skočí mi tam hláška
"špatný formát" ,či něco v tom smyslu??? Ale budu rád za to,když to někdo zkusí. Zřejmě dělám něco špatně.
Jooo..., mimo jiné, vám funguje update na Nextion editor 0.59??? Já se tedy nechytám ani s novou instalací ani s updatem!!!
- Já používám LTS verzi editoru
- videa jsem nezkoumal - proč tento dispaly na videa ? je určen dle mne na něco jiného, aby ti usnadnil práci s programováním grafů, menu atd.
PS: to video máš jaký formát, rozlišní a datový tok ? teď jsem to vyzkoušel a v pohodě ;)
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

ondraN
Příspěvky: 139
Registrován: 08 srp 2019, 20:01
Reputation: 1

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od ondraN » 10 led 2020, 20:00

Zkusil jsem konvertovat nějaká videa, ale asi tam mají nějakou chybu, žádné to nezkonvertovalo. Hláška o chybě konverze audio stopy, pokud se vypne audio, žádná hláška, ale žádný soubor se nevygeneruje. Zkoušel jsem na různé formáty a s různými parametry, ale ani prd.
Zkoušel jsem ještě zvuky a ty jsou bez problémů. Bere to ale jen wav. Pro přehrání se použije (třeba u touch eventu) příkaz play (např play 0,0,0) Vše zkoušené jen v debug režimu, neb P displej nemám.

pavel1tu
Příspěvky: 1194
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od pavel1tu » 10 led 2020, 20:11

ondraN píše:
10 led 2020, 20:00
Zkusil jsem konvertovat nějaká videa, ale asi tam mají nějakou chybu, žádné to nezkonvertovalo. Hláška o chybě konverze audio stopy, pokud se vypne audio, žádná hláška, ale žádný soubor se nevygeneruje. Zkoušel jsem na různé formáty a s různými parametry, ale ani prd.
Zkoušel jsem ještě zvuky a ty jsou bez problémů. Bere to ale jen wav. Pro přehrání se použije (třeba u touch eventu) příkaz play (např play 0,0,0) Vše zkoušené jen v debug režimu, neb P displej nemám.
Mají omezení jen rozlišení (viz. manuál) kde šxv nesmí něco pčesáhnout a počet pixelů delší strany je omezen,
formáty to podle manuálu žere všechny, já zkoušel z bezpečnostní kamery mpeg a mpg
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

mato
Příspěvky: 36
Registrován: 18 říj 2019, 20:24
Reputation: 0

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od mato » 10 led 2020, 21:01

Videa nepotřebuji..., jde mi hlavně o přehrání zvuků. Jen jsem zkoušel prostě něco načíst,ale ani video a ani audio mi nejde.
V tuhle chvíli teda hlavně vím,že je chyba na mojí židli,když vám to jde.Prostě někde dělám chybu!!
Můžete mi prosím vás popsat jak načítáte ty audio soubory. Je to přes ten VIDEOBOX,nebo přes panel vlevo dole,kde se načítají Picture,Fonty....?
A z kterého manuálu berete ty informace byť v angličtině. Já se k takovým informacím nedokážu nijak dostat.
Děkuji....

mato
Příspěvky: 36
Registrován: 18 říj 2019, 20:24
Reputation: 0

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od mato » 10 led 2020, 23:06

Tak už konečně OK. Vypadá to, že jsem pokročil ;) .
Děkuji za snahu a trpělivost......alespoň prozatím :)

mato
Příspěvky: 36
Registrován: 18 říj 2019, 20:24
Reputation: 0

Re: Nextion_NX8048K070_011C_Y

Příspěvek od mato » 13 led 2020, 19:01

Ahoj,
tak jak jsem psal, audio už chodí.Pokud by někoho dalšího
zajímalo,tak hlasitost se ovládá příkazem 'volume=(0-100)' a příkaz 'audio'
umožňuje dát /pauzu/stop/play.
Ještě se chci zeptat.Mám ještě jeden tento dislej ale bez rámečku.
Ale i tento umožnuje připojení repro. V manuálu doporučují 16ohm/0.5W.
Můžu tam připojit tento 8ohm?
https://arduino-shop.cz/arduino/1175-re ... -8ohm.html.
Ta impedance není ideální,ale zase to bude přehrávat jen několika vteřinové audio.
Nevím ani tedy jak ho event.připojím na ten "micro" konektor. Neviděli jste ho někde v nabídce?
V nejhorším snad napájet nějaké "kablíky"!!!
M.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů