domaci automatizace

Nedaří se vám s projektem a nenašli jste vhodné místo, kde se zeptat? Napište sem.
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
antrac1t
Příspěvky: 7
Registrován: 08 zář 2019, 12:21
Reputation: 0

Re: domaci automatizace

Příspěvek od antrac1t » 11 zář 2019, 17:58

vyreseno nahradou za ethernet ws5100, usetrilo se dost pameti a cteni cisel a posilani GETem bezi bez problemu

jankop
Příspěvky: 568
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: domaci automatizace

Příspěvek od jankop » 12 zář 2019, 07:18

Bavíte se tak zasvěceně, že vůbec nevím o čem :D
Jen bych se chtěl zeptat, tenhle kód je o čem?

Kód: Vybrat vše

for (int i = 0; i < oneWireCount; i++) {
    sensor[i].requestTemperatures();
    postData = postData + "Zarizeni_ID_" + i + "=" + i + "&Atribut_" + i + "=1 & Hodnota_" + i + "=" + sensor[i].getTempCByIndex(0);
  }
Až do teď jsem netušil, že je možné beztrestně sčítat string a integer. Domníval jsem se, že je třeba vždy použít konverzi String( i); a překvapuje mě, že to překladač vůbec vezmě.

antrac1t
Příspěvky: 7
Registrován: 08 zář 2019, 12:21
Reputation: 0

Re: domaci automatizace

Příspěvek od antrac1t » 12 zář 2019, 11:54

jankop píše:
12 zář 2019, 07:18
Bavíte se tak zasvěceně, že vůbec nevím o čem :D
Jen bych se chtěl zeptat, tenhle kód je o čem?

Kód: Vybrat vše

for (int i = 0; i < oneWireCount; i++) {
    sensor[i].requestTemperatures();
    postData = postData + "Zarizeni_ID_" + i + "=" + i + "&Atribut_" + i + "=1 & Hodnota_" + i + "=" + sensor[i].getTempCByIndex(0);
  }
Až do teď jsem netušil, že je možné beztrestně sčítat string a integer. Domníval jsem se, že je třeba vždy použít konverzi String( i); a překvapuje mě, že to překladač vůbec vezmě.
vezmeto aji bez String(), pri pouziti konverze float na string vemes dalsi pamet

kiRRow
Příspěvky: 81
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: domaci automatizace

Příspěvek od kiRRow » 12 zář 2019, 16:06

Kód: Vybrat vše

for (int i = 0; i < oneWireCount; i++) {
    sensor[i].requestTemperatures();
    postData = postData + "Zarizeni_ID_" + i + "=" + i + "&Atribut_" + i + "=1 & Hodnota_" + i + "=" + sensor[i].getTempCByIndex(0);
}
ono to nesčítá string a integer, skládá to string z jiných stringů a do nich vkládá číselné hodnoty jako string ... vypadne z toho něco jako
Zarizeni_ID_0=0&Atribut_0=1&Hodnota_0=32

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host