domaci automatizace

Wiring, C++, C, Java, ...
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
antrac1t
Příspěvky: 7
Registrován: 08 zář 2019, 12:21
Reputation: 0

Re: domaci automatizace

Příspěvek od antrac1t » 11 zář 2019, 17:58

vyreseno nahradou za ethernet ws5100, usetrilo se dost pameti a cteni cisel a posilani GETem bezi bez problemu

jankop
Příspěvky: 594
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: domaci automatizace

Příspěvek od jankop » 12 zář 2019, 07:18

Bavíte se tak zasvěceně, že vůbec nevím o čem :D
Jen bych se chtěl zeptat, tenhle kód je o čem?

Kód: Vybrat vše

for (int i = 0; i < oneWireCount; i++) {
    sensor[i].requestTemperatures();
    postData = postData + "Zarizeni_ID_" + i + "=" + i + "&Atribut_" + i + "=1 & Hodnota_" + i + "=" + sensor[i].getTempCByIndex(0);
  }
Až do teď jsem netušil, že je možné beztrestně sčítat string a integer. Domníval jsem se, že je třeba vždy použít konverzi String( i); a překvapuje mě, že to překladač vůbec vezmě.

antrac1t
Příspěvky: 7
Registrován: 08 zář 2019, 12:21
Reputation: 0

Re: domaci automatizace

Příspěvek od antrac1t » 12 zář 2019, 11:54

jankop píše:
12 zář 2019, 07:18
Bavíte se tak zasvěceně, že vůbec nevím o čem :D
Jen bych se chtěl zeptat, tenhle kód je o čem?

Kód: Vybrat vše

for (int i = 0; i < oneWireCount; i++) {
    sensor[i].requestTemperatures();
    postData = postData + "Zarizeni_ID_" + i + "=" + i + "&Atribut_" + i + "=1 & Hodnota_" + i + "=" + sensor[i].getTempCByIndex(0);
  }
Až do teď jsem netušil, že je možné beztrestně sčítat string a integer. Domníval jsem se, že je třeba vždy použít konverzi String( i); a překvapuje mě, že to překladač vůbec vezmě.
vezmeto aji bez String(), pri pouziti konverze float na string vemes dalsi pamet

kiRRow
Příspěvky: 237
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: domaci automatizace

Příspěvek od kiRRow » 12 zář 2019, 16:06

Kód: Vybrat vše

for (int i = 0; i < oneWireCount; i++) {
    sensor[i].requestTemperatures();
    postData = postData + "Zarizeni_ID_" + i + "=" + i + "&Atribut_" + i + "=1 & Hodnota_" + i + "=" + sensor[i].getTempCByIndex(0);
}
ono to nesčítá string a integer, skládá to string z jiných stringů a do nich vkládá číselné hodnoty jako string ... vypadne z toho něco jako
Zarizeni_ID_0=0&Atribut_0=1&Hodnota_0=32

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostů