Provoz více arduin na 1 PC

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 20:00

Dá se sputit dvě instance arduina na jednom PC tak, abych mohl programovat obě současně bez nutnosti přepínat vývojovou desku a port?
Např. Arduino Uno + Due.
Díky.
Dene

KamilV
Příspěvky: 164
Registrován: 03 dub 2018, 15:27
Reputation: 1
Bydliště: Olomouc

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od KamilV » 25 úno 2020, 20:18

Není jednodušší to vyzkoušet? :)

Ano, jde to, často to tak dělám. Spustíš si 2x IDE, v každém nastavíš jiný COM, jinou desku a jedeš.
Myslím (ale nejsem si jist), že na Windows jsem měl problémy mít u každého otevřený SerialMonitor, v Linuxu s tím problém nemám.

jankop
Příspěvky: 639
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od jankop » 25 úno 2020, 20:20

To je tak těžké dvakrát kliknout myší a spustit dvakrát Arduino IDE?

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 20:23

Zkoušel, ale nefunguje, když na jednom IDE nastavím třeba Uno, hned se přepíše i na druhém IDE.
I s portem

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 20:24

provoz na W10

jankop
Příspěvky: 639
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od jankop » 25 úno 2020, 20:25

Mám verzi IDE 1.8.11 na W7/64bit a funguje to naprosto normálně

jankop
Příspěvky: 639
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od jankop » 25 úno 2020, 20:28

Nesmíš otevřít dva projekty z jednoho IDE, ale musíš spustit IDE opravdu dvakrát a bude ti ti fungovat.

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 20:38

Díky Jákobe, perfektní práce!

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 21:43

Ještě jedna maličkost: když zavřu obě IDE a pak otevřu první a potom druhé, tak to druhé se přepíše tím prvním.
Tzn., že znovu musím nastavovat desku a port, pak funguje vše normálně. Po opětovném zavření obou IDE je situace stejná.
Nějak si IDE pamatují mezi sebou, kde jsou a přepisují se, ikdyž každou instanci mám na jiném disku a spuštím je zvlášť.

gilhad
Příspěvky: 481
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od gilhad » 25 úno 2020, 22:07

IMHO maji konfigurak na pevne danem miste a obe si sahnou na ten samy pri zavirani i otvirani.
Ja bych je normalne spoustel pod ruznymi uzivateli, ale ty mas asi Window ...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host