Provoz více arduin na 1 PC

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 22:15

W10

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 22:17

Jo. W10

KamilV
Příspěvky: 164
Registrován: 03 dub 2018, 15:27
Reputation: 1
Bydliště: Olomouc

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od KamilV » 25 úno 2020, 22:24

I ve Win to tuším šlo, buď tam byl nějaký runas nebo se musely na ploše udělat dva zástupce a na úrovni každého z nich se to definovalo?

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 22:54

Zkoušel jsem přes zástupce i přímo z adresáře.
Výsledek stejný

KamilV
Příspěvky: 164
Registrován: 03 dub 2018, 15:27
Reputation: 1
Bydliště: Olomouc

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od KamilV » 25 úno 2020, 23:14

Zástupce směřoval kam?

Dene Elanik
Příspěvky: 27
Registrován: 29 led 2020, 20:15
Reputation: 0

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od Dene Elanik » 25 úno 2020, 23:21

na exe do adresáře arduino

KamilV
Příspěvky: 164
Registrován: 03 dub 2018, 15:27
Reputation: 1
Bydliště: Olomouc

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od KamilV » 25 úno 2020, 23:23

A jakou to mělo přinést změnu? Pokud si IDE ukládá config do uživatelského adresáře, tak by mohlo pomoct udělat si ve Win ještě druhého uživatele a do jednoho ze zástupců si dát

Kód: Vybrat vše

runas /user:Bob “exe do adresáře arduino”

pavel1tu
Příspěvky: 1273
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Provoz více arduin na 1 PC

Příspěvek od pavel1tu » 26 úno 2020, 07:14

W10, poslední IDE, bez instalace
1) ANO jde to - otestoval jsem až 3
2) ALE ArduinoIDE si zapamatuje nastavení toho posledního spuštěného
3) pokud ti stačí jen Serial monitor, doporučil bych ideálně "Puty", ušetříš tím spoustu systémových prostředků
4) Když mám puštěné 2xArduinoIDE, častěji mi to padá, nebo odmítá kompilovat

Linux Gentoo
1) ANO jde, mám vyzkoušené 4 najednou
2) Jde vytvořit "spouštěcí" dávku, která ti otevře daný program, port i nastaví desku
3) stabilní, nepadá
4) Serial monitor používám zásadně jiný, jde tam otevřít více portů najednou v záložkách - více přehledné
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů