Vodní senzor

Axamith
Příspěvky: 415
Registrován: 09 srp 2017, 08:17
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Axamith » 02 čer 2020, 06:16

V tomto případě bych se ještě začal zabývat zdravotní nezávadností použitého smínač a dalších komponent, které přijdou do styku se sirupy. Já vím, jsem hnidopich . . .

Patrik
Příspěvky: 122
Registrován: 02 dub 2020, 09:58
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Patrik » 02 čer 2020, 10:19

Tak je logické, že bych tam nedal úplně něco, co by mohlo býti závadné :-D Zatím do kontaktu přicházejí jen El. Mag. Ventily a ty jsou určeny pro pitnou vodu. Právě nejlepší by bylo, kdyby to v sirupu nemuselo být vůbec.

kiRRow
Příspěvky: 502
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Vodní senzor

Příspěvek od kiRRow » 02 čer 2020, 15:59

Nádobu se sirupem vážit ? Pokud je její váha > než nastavená, tak nádoba není prázdná.

Patrik
Příspěvky: 122
Registrován: 02 dub 2020, 09:58
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Patrik » 02 čer 2020, 16:32

Hmm, to je rozumné řešení. Máš nějakou představu na kolik by to tak mohlo vyjít? Váha té jedné nádoby nebude více jak 25 kg.

kiRRow
Příspěvky: 502
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: Vodní senzor

Příspěvek od kiRRow » 02 čer 2020, 16:47


Patrik
Příspěvky: 122
Registrován: 02 dub 2020, 09:58
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Patrik » 02 čer 2020, 19:26

Děkuji, stačí.

Máš s tím vlastní zkušenosti? Hlavně jak to naprogramovat? Jak a kde se zobrazí skutečná váha? Když to vypíši nějakým příkazem, či funkci do seriál linky, tak mně to váhu ukáže? Tzn. např. bych napřed zvážil tu nádobu.. Třeba by měla 3 kg, do této nádoby vždy liju 20 kg sirupu, tzn. Šlo by jednoduše naprogramovat aby při m > 3 kg svítila zelená led dioda a při m = 3 kg svítila červená LED dioda? Jaká je přesnost měření? Samozřejmě mně nejde absolutně o přesné měření.. I kdyby to měřilo plus mínus 0,5 kg.. Ale aby zase na to bylo alespoň nějaké spolehnutí.

Patrik
Příspěvky: 122
Registrován: 02 dub 2020, 09:58
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Patrik » 02 čer 2020, 21:10

Značí to, že bych potřeboval vlastně minimálně 4 ty váhové senzory (na každou bednu se sirupem jeden), že? A také potřebuji 4 ty převodníky, je tak?

pavel1tu
Příspěvky: 1549
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Vodní senzor

Příspěvek od pavel1tu » 03 čer 2020, 06:01

Tenzometry mají jednu blbou vlastnost,
pokud jsou zatíženy trvale, tak pak začínají "kecat".
U menšího zatížení to není tak hrozné, ale myslet na to a udělat nějakým tlačítkem "nulování" při výměně nádoby.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Patrik
Příspěvky: 122
Registrován: 02 dub 2020, 09:58
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Patrik » 03 čer 2020, 10:21

No, mně by se spíš líbilo řešení tady s tímto senzorem, jak přišel viz vyse:

https://www.aliexpress.com/item/4000239 ... web201603_

Akorát nevím jestli by to šlo upevnit na hadičku tlustou asi 1 cm.. A jestli by to fungovalo... Navíc tady v ČR jsem ten senzor nenašel levněji než 300 Kč... Na Ali necelých 90.. Potřebuji 4..

Patrik
Příspěvky: 122
Registrován: 02 dub 2020, 09:58
Reputation: 0

Re: Vodní senzor

Příspěvek od Patrik » 03 čer 2020, 10:30


Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů